1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополія Нью-Джерсі також під керуванням Елпідофора

Митрополія Нью-Джерсі також під керуванням Елпідофора

Глава Архієпископії Фанару в США Елпідофор направив лист духовенству Нью-Джерсійської митрополії, в котрому повідомив, що саме він на даний час є правлячим архієреєм єпархії Нью-Джерсі (нагадаємо, що митрополита Євангелоса направили на «заслання» на Сардську кафедру). Елпідофор пообіцяв виконувати свої обов’язки з любов’ю, але при цьому висунув вимогу, щоб його ім’я згадувалось на богослужіннях, як ім’я правлячого архієрея.

Двома днями раніше архієпископ Елпідофор був призначений тимчасово керуючим ще й Бостонською єпархією (замість митрополита Мефодія, котрого заборонили в служінні до Різдва).

На синоді Фанару, до речі, було сказано, що скасування Статуту Архієпископії США від 2003 року пов’язане з «необхідністю посилення єдиної та неподільної Архієпископії у США». Іншими словами, якщо ми правильно розуміємо, у глави Архієпископії за новим  Статутом буде більше повноважень, а влада його стане більш централізованою. Схоже, що Фанар вирішив цілком і повністю взяти під контроль США. І тут не лише питання влади, а й питання майбутнього становища Фанару в Стамбулі. Принаймні, поки що все виглядає саме так.

«Пастир & Паства»

Попередній запис
Митрополит Амфілохій одужує
Наступний запис
У ВРУ зареєстрували законопроект про перехід на «новий календар»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее