1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополія в Україні відповідає інтересам Фанару, – Говорун

Митрополія в Україні відповідає інтересам Фанару, – Говорун

Митрополія в Україні найбільше відповідає корпоративним інтересам Константинопольської Церкви, Вселенський Патріархат зацікавлений мати в Україні церковну структуру під своєю юрисдикцією. Про це 29 жовтня розповів в інтерв’ю «Главкому» позаштатний клірик УПЦ архімандрит Кирило (Говорун).

«Константинополь зробив крок, котрий вже неможливо анулювати або ігнорувати, – він відновив свою митрополію, – повідомив отець Кирило. – Якби Константинополь мав би таку ж мотивацію, яку демонструють деякі українські церкви, то він би на цьому кроці зупинився і не продовжував би йти шляхом для надання автокефалії».

Архімандрит Кирило зазначив, що Константинополь чітко задекларував, що має намір надати автокефалію, але за умови, що українські Церкви об’єднаються.

«Якщо українські церкви і надалі будуть виходити зі своїх корпоративних інтересів, не піклуючись про спільний інтерес українського православ’я та суспільства, то ніщо не завадить Константинополю повернутись до своїх корпоративних інтересів та залишити все, як є, тобто відновлену Київську митрополію Константинопольського Патріархату. В такому випадку Константинополь не стане поспішати з наданням автокефалії», – зазначив отець Кирило.   

Попередній запис
У Сєверодонецькій єпархії залишаються в юрисдикції УПЦ та підтримують Митрополита Онуфрія
Наступний запис
По факту УПЦ КП ліквідована, – Чапнін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее