1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Іоасаф: За гаслами про «єднання народу» – дискредитація Церкви

Митрополит Іоасаф: За гаслами про «єднання народу» – дискредитація Церкви

На тлі яскравого декларування прав і свобод громадян в Україні відбувається відверта і нахабна дискредитація Церкви та її вірян. З усіх боків ми чуємо про об’єднання, але насправді сіється те, що навіки буде роз’єднувати, сказав митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф (Губень) на зборах благочинних і настоятелів окремих храмів Кіровоградської єпархії УПЦ, які відбулися у Свято-Єлисаветинському чоловічому монастирі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Митрополит зазначив, що бували часи і гірші, але людям вдалося зберегти і віру, і країну. «Сьогодні у нас хоча б декларовані права є, а значить ми маємо можливість, спираючись на них, відстоювати своє право на життя в цій країні і на право сповідувати віру, яку ми успадкували від наших батьків, дідів і прадідів», – сказав він.

Говорячи про нинішню ситуацію навколо канонічної Церкви в Україні, владика Іонафан окремо зупинився на так званих «переходах» релігійних громад в ПЦУ.

«Ми бачимо, як заявляється (у ЗМІ, – ред.), що мирно, з радістю відбуваються переходи наших громад у новостворену т. зв. “ПЦУ”, а насправді відбувається такий жах, що наша земля переживала в середньовіччі. Досить подивитися відео, які є в Інтернеті, як це відбувалося на Житомирщині в Баранівці, де представники влади, накрутивши людей, повели їх на штурм, в прямому сенсі слова, храму нашої Церкви… Вражають гасла, які там звучали, що “не може бути розмови з ворогом!”, “йдемо і храм переводимо!”. На кого “йдемо”? На бабусь, які все своє життя пропрацювали на цій землі, у яких від роботи спина зігнута, руки криві… І на це ніякої реакції влади, яка зобов’язана гарантувати всім права», – зазначив митрополит Кіровоградський та Новомиргородський.

На його думку, така поведінка представників державної влади викликає відчуття, що «у нас не конституційна країна, де має верх закон, а розбійницька».

«Декларативно чуємо з усіх кінців, що об’єднання, об’єднання, об’єднання, єднання народу. Насправді сіється те, що навіки буде роз’єднувати, – кров виливається на основі віри. А ми знаємо, що поділ на основі віри надзвичайно живучий, – мабуть, не потрібно тим, хто це робить, ніякої єдності в нашій державі», – додав митрополит Іоасаф і підкреслив, що на тлі всього, що відбувається, необхідно не втрачати пильності і твердо виконувати канони і обов’язки, дані священством під час рукоположення Богу, Церкві і народу Божому.

«Адже ми покликані Богом бути пастирями добрими і душу свою покладати за паству свою», – нагадав владика і подякував духовенству єпархії за стійкість у православній вірі та віддане служіння.

Попередній запис
Голова райдержадміністрації підбивав ПЦУ захопити храм у Повчі
Наступний запис
В’ятрович хоче святкувати День свободи совісті та віросповідання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее