1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Іларіон підтвердив, що на Фанарі хочуть прихопити біля 20 об’єктів нерухомості в Україні

Митрополит Іларіон підтвердив, що на Фанарі хочуть прихопити біля 20 об’єктів нерухомості в Україні

Константинопольський Патріархат нібито планує повернути собі понад 20 церковних споруд в Україні, котрі так чи інакше перебували у його розпорядженні у різні періоди, до кінця XVII століття, коли константинопольська юрисдикція була фактично ліквідована унією. Озвучену раніше інформацію про кількість українських об’єктів нерухомості, котрі хоче прихопити Константинополь, підтвердив глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон, передає Інтерфакс.

«Константинопольський Патріархат, готуючи цю так звану автокефалію, у Томосі має намір викласти власні права та відновити всі ті ставропігії, котрі колись історично Константинополь в Україні мав, а їх було доволі багато у різні часи», – сказав він.

З його слів, список з монастирів, храмів та різних будівель включає понад 20 об’єктів.

Митрополит Іларіон стверджує, що список був складений для Константинопольського Патріарха «одним вченим», котрий «просто накопав по різних документах інформацію про різного роду подвір’я Константинополя, котрі мали місце у різні епохи».

Нагадаємо, рішенням ВРУ було дозволене передання у розпорядження Вселенського Патріарха Андріївської церкви у Києві, котра взагалі не мала жодного стосунку до константинопольського періоду в історії українського православ’я.

Попередній запис
Cerkvarium занурився у «надійні джерела» у Вінницькій єпархії
Наступний запис
Тільки 3% медперсоналу Житомирської області погодились підписатись «за автокефалію»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее