1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Митрополит» УПЦ КП Михаїл: На Волині вже відвезли на перереєстрацію 8 статутів громад УПЦ

«Митрополит» УПЦ КП Михаїл: На Волині вже відвезли на перереєстрацію 8 статутів громад УПЦ

Керівник Волинської єпархії УПЦ КП (недавно «переписаної» на ПЦУ) Михаїл Зінкевич в інтерв’ю виданню Під_прицілом заявив, що станом на кінець січня до Волинської ОДА подали на перереєстрацію вже 8 статутів громад УПЦ, ще два пакети статутних документів перебувають «у процесі».

Всього, зі слів Зінкевича, «біля 20» парафій в області вже провели збори, на яких заявили про переведення громад «до ПЦУ».

Конкретно по яких приходах рейдерське захоплення нерухомості УПЦ вже перебуває на розгляді в ОДА, «митрополит» не уточнив. Також невідомо, на яку юрисдикцію у випадку позитивного рішення будуть здійснені перереєстрації, оскільки самої ПЦУ як структури не існує дотепер.

«Зі свого боку ми завірили, що вони належать до нас, але повинно бути ще завірення зі сторони держави. Тому тут є два різних показники. Якщо говорити про парафії, де проведені уже збори і які заявили про готовність переходу у Православну церкву України – таких біля 20 парафій. Те, що стосується уже оформлення документів і ті, які ми подали на реєстрацію – біля 10. Чому біля 10? Тому що ті, які ми уже відвезли на реєстрацію в ОДА – 8, а ті, які тільки потрапили до нас – 2», – заявив представник УПЦ КП.

Нагадаємо, у попередню хвилю рейдерських захоплень приходів УПЦ у Волинській області спостерігалась схема реєстрації у населеному пункті нової громади – Київського патріархату паралельно до діючої громади УПЦ. Разом з тим, не виключено, що волинські чиновники позичитимуть досвід тернопільських колег, які у такому випадку вносили зміни у статути громад УПЦ та переробляли їх на користь УПЦ КП.

Попередній запис
Омбудсмен з’ясує, чому АП приховує договір між Порошенком і Фанаром
Наступний запис
Митрополит Павло: для зміни назви УПЦ немає жодних причин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее