1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан заявив, що проект ЄПЦ є спробою повалити Предстоятеля УПЦ

Митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан заявив, що проект ЄПЦ є спробою повалити Предстоятеля УПЦ

Митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан вважає, що останні ініціативи політиків і міністрів українського уряду, пов’язані з просуванням проекту ЄПЦ, насправді є спробами скасувати канонічну УПЦ в Україні. Про це ієрарх УПЦ заявив на своїй офіційній сторінці.

Для цього, на думку владики, необхідний юридичний початок, котрий планується отримати від Патріарха Константинопольського, значна частина пастви котрого проживає не в турецькому місті Стамбул, де знаходиться його резиденція, а на північноамериканському континенті. Вочевидь, ініціаторів проекту ЄПЦ в Україні зваблює модель конфесійного устрою США, де православні громади притримуються своїх релігійних центрів у країнах, звідки вони родом, а католики, відповідно, підкоряються Ватикану.

Єдиною законною Церквою Христовою, що діє в Україні, світова православна спільнота визнає УПЦ, сформовану Московською Патріархією. Якщо ж Фанар «скасує» передачу своїх православних єпархій до складу РПЦ, обравши у своєму канонічому підпорядкуванні «нового Митрополита Київського і всієї України», то наслідки будуть зовсім не з «об’єднання православних». По факту це буде не повернення Константинополя в Україну і тим більше не «автокефалією», а спробою повалити чинного Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Попередній запис
У Київському патріархаті бачать Філарета на чолі ЄПЦ та заперечують факт його церковного засудження
Наступний запис
Архієрейський Синод РПЦЗ підтримав УПЦ та засудив спроби нав’язати Церкві будь-які політичні ініціативи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.