1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Симеон (Шостацький): З нами чи без нас, Помісна церква буде створена

Митрополит Симеон (Шостацький): З нами чи без нас, Помісна церква буде створена

Митрополит Вінницький і Барський Симеон – єдиний із 83 учасників Собору УПЦ, який не підписав його постанову, – переконаний, що нова православна церква в Україні буде створена, але він не знає про точну дату об’єднавчого собору. Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

«Я ніколи раніше не приховував, що є прихильником автокефалії, але, як і більшість наших архієреїв, очікував, що ми отримаємо її від РПЦ. Цей шлях ми мали на увазі, коли говорили про отримання автокефалії канонічним шляхом. Але останні рішення, які приймаються у Московській Патріархії, та риторика, яка звучить від нашого керівництва з Москви, не дає підстав чекати такої автокефалії. А процеси, які відбуваються сьогодні всередині Української Православної Церкви і, зокрема, прийняття 13 листопада постанови архієрейського Собору, – це, на мою думку, ще одна спроба загальмувати процес надання автокефалії і створення Помісної православної церкви в Україні. З нами чи без нас – вона буде створена, і мені прикро, що ми добровільно виводимо себе з цього процесу, хоча могли б, як найбільша православна церква в Україні, яка налічує 12 тисяч парафій, очолити цей процес і навіть диктувати свої умови», – наголосив він. 

Митрополит Симеон зазначив, що поки ніхто точно не називає дату об’єднавчого собору, і каже, що Порошенко прагне зустрітись з єпископатом УПЦ. «Це своє бажання Президент озвучив під час зустрічі з нами, трьома архієреями, які 13 листопада приїхали в Український дім. Це була корисна зустріч і дуже щира розмова. Я шкодую, що у ній не брали участь усі наші владики, адже як і ми, вони мали би змогу отримати відповіді на багато дуже важливих і гострих запитань («До Росії, додому!»? – ред.), які дійсно хвилюють і нас, і нашу паству», – наголосив владика.

Попередній запис
Андріївську церкву закидали «коктейлями Молотова», котрі не спрацювали: в УПЦ КП заявили про свого постраждалого
Наступний запис
Духовенство Вінницької єпархії УПЦ висловило підтримку рішенням Собору архієреїв і може припинити поминання митрополита Симеона

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее