1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Сербської Церкви: У Чорногорії відбувається друге народження народу

Митрополит Сербської Церкви: У Чорногорії відбувається друге народження народу

27 січня 2020 року під час багатотисячного хресного ходу в м. Будва (Чорногорія) глава Чорногорсько-Приморської митрополії СПЦ митрополит Амфілохій (Радович) заявив, що чорногорський народ переживає в час випробувань своє друге народження. Про це розповів єпископ Баришівський Віктор у своєму Телеграм-каналі.

Глава представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях поділився: «Після закінчення урочистої служби, присвяченої дню святого Сави Сербського, виходжу разом з митрополитом Чорногорсько-Приморським Амфілохієм і по дорозі кажу:” Владико, грандіозна подія сьогодні пройшла у Вас”. Митрополит мені відповідає: “Це чудо Боже. Це друге народження народу в Чорногорії”».

За словами єпископа УПЦ, його вразило, що більшість учасниць хресного ходу на підтримку СПЦ в Чорногорії – це молоді люди, які «час від часу підривали тишу потужним скандуванням “НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ”».

«Не складно зрозуміти, що цими словами народ протестує проти відібрання державою їх святинь, – пояснив ієрарх. – Спочатку здалося, що не так вже й багато людей вийшло з храму на хід, але як виявилося пізніше, уздовж всього маршруту по обидва боки стояли чоловіки, жінки і маленькі діти, які по ходу вливалися в цей починаючий “людський струмок”, який зовсім скоро перетворився в “повноводну річку”. А на ранок наступного дня стало відомо, що це було ціле море людей, оскільки ЗМІ повідомили, що на молитовний хід вийшли близько 60-70% населення Будви».

Владика Віктор зазначив, що не знає, якими словами описували хресні ходи в Україні представники інших Помісних Церков, але сам він може з упевненістю сказати, що в серцях народу Чорногорії процвітає жива віра.

«Дивлячись на тихого і умиротворено старця-митрополита, за яким слідувала його багатотисячна паства, в якийсь момент прийшла думка, що він тепер може з чистою совістю дати відповідь нашому Істинному Пастиреначальнику:” Ось я і діти, яких дав мені Бог” (Іс. 8, 18)».

Попередній запис
Помпео «дуже приємно», що Олександрійська і Грецька Церкви визнали ПЦУ
Наступний запис
Чорногорська влада вбачає у протестах громадян «руку Белграда»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее