1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Рівненський Варфоломій розповів представникам ОБСЄ про міжконфесійні проблеми краю

Митрополит Рівненський Варфоломій розповів представникам ОБСЄ про міжконфесійні проблеми краю

Місія ОБСЄ продовжує спостерігати за міжконфесійними проблемами на Рівненщині. Представники ОБСЄ прибули до Рівного з Львівського та Івано-Франківського представництв. Вони зустрілися з митрополитом Рівненським і Острозьким Варфоломієм, продовжуючи моніторити міжконфесійні проблеми Рівненщини, повідомляє Спілка Православних Журналістів.

Представники Рівненської єпархії, в тому числі їх правозахисник, обговорили з представниками ОБСЄ ряд питань, що стосуються невиконання судових рішень щодо конфліктних парафій Рівненщини.

Митрополит Варфоломій зазначив село Бадівка Острозького району, де досі не вступило в дію рішення Вищого Господарського суду України від 20 грудня 2016 року, який зобов’язав релігійну громаду «Київського патріархату» звільнити храм на честь Рівноапостольної Марії Магдалини.

Крім того, архієрей Рівненської єпархії згадав про ситуацію в селі Птича, де місцеві органи влади провокує черговий виток протистояння віруючих. Він зазначив, що «влада зовсім не звертає уваги на порушення прав саме віруючих Української Православної Церкви – однієї з найбільших конфесій України».

Попередній запис
«Київський патріархат» шматок за шматком відбирає один з парків Тернополя
Наступний запис
Віруючі Хмельницької області знову судяться з розкольниками за храм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее