1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Пірейський ще раз підтвердив, що визнає в Україні лише УПЦ Митрополита Онуфрія

Митрополит Пірейський ще раз підтвердив, що визнає в Україні лише УПЦ Митрополита Онуфрія

9 січня 2020 року на сайті romfea з’явилось роз’яснення митрополита Пірейського Серафима з приводу інформації про його «визнання ПЦУ», котра з’явилась раніше на фанаріотських сайтах. Владика ще раз однозначно наголосив, що визнає в Україні лише одного Митрополита Київського – Предстоятеля УПЦ Онуфрія, а також пояснив, чому «автокефалія ПЦУ», на його думку, була надана недостойним цього людям.

Нагадаємо, раніше фанаріотські ресурси опублікували відео богослужіння Архієпископа Афінського Ієроніма у Пірейській митрополії, в сослужінні правлячого архієрея митрополита Серафима, котрий раніше категорично заперечував можливість визнання розкольницької ПЦУ та критикував рішення Критського собору. Оскільки Предстоятель ЕПЦ зачитав диптих зі включеним до нього «Епіфанієм Київським», це дало привід фанаріотам заявляти про «визнання ПЦУ митрополитом Пірейським».

У зв’язку із цим владика Серафим ще раз наголосив, що «автокефалія ПЦУ» була надана забороненим у служінні або самосвятам УПЦ КП, щодо «митрополита» УАПЦ Макарія Малетича, то його і тим більше слід вважати мирянином. Митрополит також нагадав, що на це вказували деякі інші ієрархи ЕПЦ, думку котрих не взяли до уваги, визнаючи проект Фанару в Україні.

На його думку, надання «автокефалії» не вирішило проблему в Україні, і її слід винести на розгляд Всеправославного собору. Сам же він не вважає себе уповноваженим надавати оцінку такому явищу, як і розривати відносини з Предстоятелем його Церкви, котрий визнав ПЦУ.

Попередній запис
Глава Фанара завірив Зеленського у «підтримці Церкви-Матері» у зв’язку з авіакатастрофою літака в Ірані
Наступний запис
«Митрополит» ПЦУ Михаїл Зінкевич таємно відвідав вечір колядок у Почаївській лаврі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.