1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Павел прокоментував свої стосунки з Президентом та перспективи автокефалії для ЄПЦ

Митрополит Павел прокоментував свої стосунки з Президентом та перспективи автокефалії для ЄПЦ

Намісник Київо-Печерської лаври митрополит Павел пояснив, що завжди перебував у нормальних стосунках з Петром Порошенком та не боїться тиску з боку влади, котра примушує єпископат УПЦ взяти участь в «об’єднавчому соборі», Лівий беріг.

«Я не стверджую – сам не чув і не бачив, але мені працівники СБУ сказали… чомусь вони називають його «Портретом», «Першим»… Я ставлюся до Президента з повагою, тому що я сам його обирав… І ось Президент, котрий виріс у цій церкві, котрого ми виплекали… сьогодні каже на нас такі слова…», – зазначив владика в інтерв’ю.

«Я ходжу на могилу мами Петра Порошенка, Євгенії, котру я відспівував, соборував, причащав; брата його, Михаїла – заходжу, коротеньку літію служу… від Президента через СБУ була вказівка впливовим людям – не буду називати прізвища – бізнесменам, з котрими ми і спілкуємось, вплинути на те, щоб ми залишили канонічну Церкву і пішли в це беззаконне збіговисько», – свідчить митрополит.

«Якби я, переживши стільки Президентів, прогинався перед кожним, це був би не я, Павел, але ганчірка, о яку кожна людина витерла б ноги. Але я завжди залишаю за собою образ Божий! Був Леонід Данилович Кучма – єдиний Президент, котрий зробив Україну Україною, а все решта – лушпайки. А Церква була, є і буде!», – заявив митрополит Павел.

«Не називаючи людей, наближених до Патріарха Варфоломія, вони нам сказали: «Ніхто вам нічого не дасть». Мовляв, «Порошенко, котрий має сім відсотків», – це я вам дослівно зараз передаю слова Патріарха Варфоломія до мого співрозмовника, – «А після Порошенка прийде нова людина і вона нас не прийме, як ми будемо тікати з України?».

Попередній запис
Поліцейські затримали чоловіка, який намагався підпалити передану фанаріотам Андріївську церкву
Наступний запис
«Цілковите підпорядкування Константинополю»: до ЗМІ потрапили дані про зміст прийнятого на Фанарі статуті для ЄПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее