1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Онуфрій: Захопленням Церкви ніхто не зможе підпорядкувати собі Бога

Митрополит Онуфрій: Захопленням Церкви ніхто не зможе підпорядкувати собі Бога

27 жовтня телеканал «Інтер» показав першу програму з серії «Слово Предстоятеля» з щотижневими проповідями Блаженнішого Митрополита Онуфрія, повідомляє Спілка православних журналістів.

У своїй проповіді Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій пояснив, що декотрі люди у нашій країні зараз намагаються підпорядкувати собі Бога через Церкву.

Коментуючи Євангельську притчу про сіяча, Предстоятель наголосив, що «коли люди не чують Бога, приходить диявол та краде в них через їхню невіру».

Предстоятель вважає: людина не повинна говорити, що варта кращої долі, бо таким чином вона «робить Бога своїм боржником, а Бог нікому нічого не винен»: «Все, що ми отримуємо від Бога, це дари Божі, котрі він дає нам не тому, що зобов’язаний – він любить нас і милує нас».

«На превеликий жаль, нині в нашій країні культивується така духовна лінія, по котрій намагаються Бога зробити своїм боржником, і Бог має робити те, що ми хочемо. Ми шукаємо кнопочки, щоб намагатися робити Бога слухняним для себе», – пояснив Блаженніший владика.

З його слів, деякі люди «намагаються підпорядкувати собі Бога навіть через Церкву. Вони думають, що якщо вони заволодіють Церквою, будуть нами керувати, то Богу буде нікуди подітися і він повинен буде нас слухати».

Це – фальшива духовність та помилкова точка зору, котра не принесе благословення, вважає Предстоятель.

Як повідомлялось, щотижня зранку на «Інтері» будуть показувати звернення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до всіх українців. Програма буде виходити щосуботи о 08:30.

Попередній запис
Юраш розповів про шантаж і маніпуляції при ухваленні звернення про автокефалію УПЦ до Москви
Наступний запис
Представник УАПЦ: «І коли вихід на манеж?»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее