1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Олександр: Лист Вселенського Патріарха до Митрополита Онуфрія – це жест-запрошення

Митрополит Олександр: Лист Вселенського Патріарха до Митрополита Онуфрія – це жест-запрошення

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) в інтерв’ю uaportal заявив, що вважає лист Глави Константинопольської Церкви до Предстоятеля УПЦ, у якому той вказує Митрополиту Київському з’явитись на «собор», «жестом-запрошенням». Роз’яснюючи зміст листа, Драбинко вказує, що «це єдиний засіб, за допомогою якого сьогодні можливо досягти православної єдності в Україні».

Також, на думку митрополита, відмова очільника УПЦ КП Філарета брати участь у виборах глави ЄПЦ також може вплинути позитивно.

«Але, напевно, необхідно враховувати побажання Патріарха Варфоломія, який, напевно, надіслав лист подібного змісту і патріарху Філарету. Наскільки мені відомо, такі листи отримали, із зазначенням їх статусу, в якому їх визнає Константинополь, і патріарх Філарет, і митрополит Макарій. І в цьому листі на ім’я Митрополита Онуфрія він іменує патріарха Філарета “колишнім митрополитом Київським”, а митрополита Макарія – “колишнім архієпископом Львівським”. Це дуже важливі посили», – каже ієрарх УПЦ.

Попередній запис
Митрополити УПЦ Симеон та Олександр засвітилися на ” об’єднавчому соборі”
Наступний запис
Патріарх Варфоломій особисто прибув до Києва для проведення собору

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее