1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Олександр (Драбинко) заявив, що не прибув на Собор єпископату УПЦ, бо не знав про нього

Митрополит Олександр (Драбинко) заявив, що не прибув на Собор єпископату УПЦ, бо не знав про нього

Митрополит Переяслав-Хмельницький та Вишневський Олександр (Драбинко), котрий не потрапив на Архієрейський Собор УПЦ 13 листопада 2018 року, пояснив свою відсутність тим, що «не знав про його проведення». Про це повідомляє uaportal.

«Відповідно до Статуту Церкви, на Соборі зобов’язані бути присутніми архієреї. Але вони повинні бути запрошені на нього заздалегідь. Синод, заздалегідь знаючи про час зустрічі, який було визначено Адміністрацією Президента і погоджено з Митрополитом Онуфрієм, – 14 годин (про це йдеться в обох інформаційних листах-запрошеннях), все ж оголошує про скликання на цей же час Собору архієреїв УПЦ. Це робить неможливим від’їзд єпископату в Український дім на зустріч з Президентом в приватному порядку, якщо це не могло відбутися організовано усіма разом», – заявив митрополит.

Тим не менш, нагадаємо, він та ще два ієрархи потрапили на зустріч з Гарантом Конституції, причому двоє інших владик на Соборі були присутні.

«Тому що мене ніхто на Собор не запрошував, як це належало б зробити. Ні про засідання Синоду, ні про його вирішенні скликати Собор я нічого не знав. Я приїхав до Українського дому на час, який було зазначено в запрошенні від Адміністрації, на 14 годин, як це і передбачалося», – заявив Драбинко.

Пізніше в інтерв’ю Deutsche Welle митрополит заявив, що «Україна має позбутися радянської церкви».

Попередній запис
Глава УАПЦ: Ми підкоряємось Вселенському Патріарху
Наступний запис
Кандидатом від УПЦ КП на «собор» обраний «митрополит» Епіфаній

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее