1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Митрополит» Михаїл Зінкевич хоче все забути і почати «з чистого аркуша»

«Митрополит» Михаїл Зінкевич хоче все забути і почати «з чистого аркуша»

Предстоятель ЄПЦ повинен об’єднати всіх православних України і запропонувати інший формат стосунків. «Максимум терпіння і слід забути все, що було вчора, що ми наговорили одне одному, хто що зробив, хто як повівся – почати життя з чистого аркуша, з нової сторінки», – заявив «митрополит» УПЦ КП Михаїл Зінкевич в інтерв’ю Главком.

Також представник Київського патріархату заявив, що всі офіційні заяви прозвучать на архієрейському соборі УПЦ КП, що запланований на 13 грудня.

Щодо устрою ЄПЦ та титулу предстоятеля, який, ймовірно, матиме хтось з ієрархів Київського патріархату, то керівник Волинської єпархії (один з озвучених кандидатів від УПЦ КП) сподівається на компромісний варіант.

«Давайте подивимось на Вселенського Патріарха. Який у нього титул? Він святіший архієпископ Варфоломій, якщо дивитися по нашій субординації. Тобто він архієпископ Константинопольський – Нового Риму. І додаток – Вселенський Патріарх. А чому у нас не може звучати митрополит Київський, патріарх всієї Руси-України? Це моя пропозиція, яку я озвучуватиму на соборі. Не важливо, як предстоятель церкви називатиметься, а важливо, які в нього будуть повноваження», – переконує «митрополит».

Попередній запис
Глава УГКЦ закликав своїх вірних «молитись за православних напередодні об’єднання»
Наступний запис
Корчинський теж хоче потрапити на «собор»?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее