1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Митрофан звершив першу літургію в Іверському храмі Горлівки

Митрополит Митрофан звершив першу літургію в Іверському храмі Горлівки

У Світлий Вівторок, в день прославлення Іверської ікони Божої Матері, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан звершив першу Божественну літургію великоднім чином в споруджуваному Іверському храмі УПЦ в Горлівці, пише прес-служба Горлівської і Слов’янської єпархії УПЦ.

Правлячому архієрею співслужили вікарій Горлівської єпархії єпископ Добропільський Спиридон, секретар єпархії, благочинний Миколаївського округу у Горлівці протоієрей Володимир Туренко, благочинний Богоявленського округу протоієрей Сергій Книгницький, благочинний Єнакіївського округу протоієрей Олексій Суєтін, благочинний Шахтарського округу протоієрей Богдан Ільчук та духовенство єпархії.

За богослужінням співав юнацький хор Богоявленського кафедрального собору Горлівки.

«Ми з вами цього дня стали творцями історії, тому що спромоглися послужити тут першу Божественну літургію і прославити Боже ім’я, причаститися Святих Христових Таїн і подякувати Матері Божій за Її великі чудеса в житті православних християн», – наголосив у своїй проповіді настоятель Благовіщенського храму Горлівки протоієрей Олександр Пеканов.

Після Божественної літургії митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан звернувся до вірян із архіпастирським словом, в якому нагадав, що все в нашому житті відбувається з волі Божої.

«Все завжди виходить від Бога. Він господар цього світу, Він нас привів в це життя, Він дивиться на те, як ми живемо, чого хочемо, що ми у Нього просимо і чого від Нього чекаємо. Я вірю, що наша спільна молитва, для якої ми зібралися в престольне свято під цими склепіннями, – це найголовніше, що тільки може статися. Якщо нам з вами не потрібен цей храм, то навіщо Бог його буде тут будувати і для чого він повинен з’являтися? А якщо він нам потрібен – повинні зібратися тут і про це Богові сказати, про це Його попросити: “Господи, нам потрібен цей храм, Мати Божа, допоможи нам, щоб тут обов’язково все завершилося, і  сюди приходили прославляти Бога, Матір Божу та Її Іверську ікону і зміцнювали свої духовні і тілесні сили”», – сказав архієрей.

Наприкінці богослужіння владика Митрофан роздав парафіянам солодкі подарунки.

Іверський храм зводиться на місці зруйнованої безбожниками в роки гонінь Миколаївської церкви, відкритої в селищі Микитівка м. Горлівки в 1903 році. Чин освячення місця будівництва храму був здійснений митрополитом Митрофаном 17 квітня 2012 року. Храм зводиться в візантійському стилі, за зразком церкви XIV століття на о. Корфу в Греції.

У 2014 році будівництво храму було призупинено – Микитівський район Горлівки перебував під постійним обстрілом. Через рік будівельні роботи поновилися. У ніч з 9 на 10 липня 2016 року центр селища Микитівка, де розташований храм, знову піддався масованому обстрілу. На територію храму потрапило три снаряди, в результаті чого були вибиті вікна, пошкоджений фасад будівлі і розбита черепиця, якою збиралися покривати дах церкви. Незважаючи ні на що, віряни Микитівки разом із настоятелем Іверської парафії продовжують тут жити, працювати і зводити храм, попутно відновлюючи зруйноване.

Попередній запис
На саміті ООН говорили про необхідність захистити права вірян УПЦ
Наступний запис
В УПЦ спростували наклеп ПЦУ про «участь у захопленні» їхнього храму на Донеччині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее