1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Мелетій долучився до молитовного стояння вірян УПЦ під ОДА

Митрополит Мелетій долучився до молитовного стояння вірян УПЦ під ОДА

22 травня 2019 митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій взяв участь у вечірньому богослужінні під стінами Чернівецької ОДА, висловивши підтримку громаді захопленого Свято-Успенського храму села Товтри Заставнівського району Чернівецької області. Про це повідомила прес-служба Чернівецько-Буковинскої єпархії УПЦ.

 

«Ця духовна жертва, яку ви приносите, записується не тут кимось, а на Небі, – звернувся правлячий архієрей до віруючих, які вже 5-ту добу здійснюють молитовне стояння під вікнами ОДА. – Віримо в те, що кожна хвилина, проведена в цьому непристосованому для богослужіння місці, приймається Богом і благословляється».

 

Владика Мелетій наголосив: люди захищають не якісь власні інтереси або політичні погляди, а захищаємо найголовніше – віру.

 

«Сьогодні такий час настав, лукавий час, коли намагаються підмінити… Наш колишній президент захотів стати апостолом, наробив біди. Люди наче затуманились, дивились телевізор, вірили. Він виходив, піднімав руки до Неба, говорив щось про дію Духа Святого. А сьогодні самозваний патріарх Філарет розповідає, який “дух” там діяв – дух злоби піднебесної. Диявольська справа, яка була спрямована виключно на те, щоб знищити Церкву, забрати у людей справжню канонічну віру, яка пов’язує нас з Христом Спасителем».

 

За словами владики, влада що уходить робить все, щоб новому президенту дісталися руїни, намагається зробити якомога більше «гарячих» точок, де було б протистояння.

 

«Ось у Товтрах стояли люди, і сталося – за допомогою поліції (захопили храм, – ред.). Поліцію тут не звинуватиш – їм принесли документ, підписаний ним (в.о. голови Чернівецької ОДА Михайлом Павлюком, – ред.). А в інших селах, де він точно так само реєструє? У Михальче, Заволоці, Задубрівці, Васловівцях? Там роками наші люди стоять, наші церкви, все законно, все задокументовано, і тут хочуть в одну мить все поміняти. І розуміють, що це буде розбрат, спокійно не буде».

 

Митрополит висловив надію, що підтримати громаду села Товтри в їх молитовному стоянні прийдуть і інші віруючі Чернівецько-Буковинської єпархії, побажавши віруючим міцності і допомоги Божої.

Попередній запис
Церковні баталії на Рівненщині тривають у стилі лихих 90-х, – ЗМІ
Наступний запис
Глава УАПЦ Макарій Малетич: Якщо далі так піде, ми втратимо Томос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее