1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. «Митрополит» Макарій: Треба поскаржитись на Філарета Константинополю

«Митрополит» Макарій: Треба поскаржитись на Філарета Константинополю

Не можна, щоб Церквою керував не предстоятель, а неіснуючий патріарх. Про це глава УАПЦ «митрополит» Макарій Малетич заявив в інтерв’ю виданню «Апостроф». «Не допустимо надалі соромити новостворену церкву, до котрої 100 років прагнули український народ і духовенство», – заявляє Малетич.

 

«Ми як єдина Помісна Церква повинні увійти у канонічне русло, – зазначив ієрарх. – Я запропонував зібрати Синод і звернутися до Вселенського Патріарха (за статутом він має вищий суд над кожним архієреєм) з проханням розглянути поведінку почесного патріарха Філарета».

 

Зі слів «ієрарха», не всі «архієреї» погоджуються з необхідністю звернення до Константинополя через останній події всередині новоствореної церковної структури, пояснюючи це тим, що ПЦУ – самостійна Церква.

 

На його думку, очільник ПЦУ Епіфаній та члени Синоду «повинні прийняти рішення про молитовне поминання предстоятеля, а на богослужінні, з котрим серед інших архієреїв збоку повинні стояти колишні предстоятелі УПЦ (КП, – ред.) та УАПЦ, тим більше, що до об’єднаної церкви долучились два архієреї з третьої православної церкви».

 

«Ці рішення треба проголосувати, зафіксувати й виставити на загал. Тоді й Константинополю буде приємно, і навіть Москва зрозуміє, що в нас у церкві встановлюється порядок», – впевнений «митрополит» Макарій.

 

Нагадаємо, йдеться про положення Томосу, котре у тому числі розкритикував Філарет: «для рішення важливих питань церковного, догматичного та канонічного порядку слід Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України від імені Священного Синоду своєї Церкви звертатися до нашого Святішого Патріаршого і Вселенського Престолу».

Попередній запис
Філарет саботує Томос: «Якби знали зміст, то не погодились би»
Наступний запис
Делегація Фанару зустрілась з очільником ПЦУ Епіфанієм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее