1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Лука: Чиновники готують «масовку» на хресний хід УПЦ КП у Києві

Митрополит Лука: Чиновники готують «масовку» на хресний хід УПЦ КП у Києві

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука (Коваленко) заявив, що чиновники Запорізької ОДА примушують представників місцевого бізнесу оплатити автобуси для відправки у Київ людей та участь у заходах, котрі буде проводити 28 липня Київський патріархат. Про це повідомляє сайт Запорізької єпархії УПЦ.

«Більше того, щоб заповнити автобуси людьми, ви «ненав’язливо» пропонуєте своїм підлеглим відвідати заходи цієї «релігійної» структури, натякаючи на те, що вони зобов’язані це зробити у рамках виконання своїх посадових інструкцій», – йдеться у заяві митрополита.

Зі слів владики, чиновники порушують закон, прикриваючись іменем та посадою голови Запорізької ОДА.

«Шановні «слуги народу», нагадуємо вам, що ті, хто займає державні посади, отримують зарплату з бюджету нашої держави України, котрий формується з податкових відрахувань, що поступають у державну казну від простих громадян, чимала частина яких, про що говорять незаангажовані соціологічні опитування, є прихильниками Української Православної Церкви. Народ прийняв вас на службу, і ви повинні служити своєму працедавцю. Хотілося б зазначити, що Українська Православна Церква організовує 27 липня вже традиційний Всеукраїнський Хресний Хід. Для участі у ньому на добровільній основі запрошуються всі віряни, котрі хочуть знести спільні молитви за мир та добробут на українській землі. У цьому Хресному Ході беруть участь десятки тисяч вірян, не те, що за допомоги, а навпаки, всупереч різним перешкодам з боку чиновників», – нагадує архіпастир.

Митрополит просить державних службовців згадати статтю 5 Закону України «Про свободу совісті і релігійні організації», берегти пам’ять предків-козаків, славних лицарів, захисників Православ’я і зупинитись, поки не пізно. 

Попередній запис
Неосяжний наукою феномен – німецький дослідник про «рейтинг» УПЦ КП в Одесі
Наступний запис
Екс-нардеп Яворівський заявив, що Адміністрація Президента «веде брудну гру» проти Філарета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее