1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Лука прокоментував вихід священика з УПЦ

Митрополит Лука прокоментував вихід священика з УПЦ

Коментуючи висловлювання і вчинки ієрея Анатолія Ревтова, який зі скандалом заявив про вихід з УПЦ, митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука пояснив, що всі звинувачення з боку колишнього ієрея безпідставні. Про це розповідає СПЖ.

 «Претензій не прозвучало. Він (Анатолій Ревтов – авт.) звинувачував Церкву в тому, що ми не українці, що ми проти України, – зазначив митрополит Лука. – Ми молимося царю Миколі і т.п. Але святі визнані усією повнотою Церкви, не тільки Російської чи Української. Ми молимося тим святим, які визнані у всій повноті Вселенської Православної Церкви. Я просив, «скажи батюшка, що ми робимо не так», але ми так і не почули».

Владика розповів, що запросив священнослужителя Анатолія після того, як той прийшов на збори єпархії в храм в світському одязі. У відповідь на прохання пояснити свою позицію, Ревтов вів себе не зовсім адекватно: розмахував руками, говорив швидко, заявив потім, що на нього накинулися з кулаками. «Отець Анатолій спокійно пішов, ніхто на нього не кидався. У кожного своя думка. Але те, що він говорить, ніби кидався на нього хто – це неправда», – підкреслив ієрарх.

В якості причини виходу з церкви Анатолій Ревтов назвав відмову в служінні українською мовою. «Якщо прихід хоче, я буду служити тією мовою, яка зрозуміла вам, – сказав митрополит Лука. – Це чітка позиція Блаженнішого Митрополита Онуфрія і Блаженнішого Митрополита Володимира. Ці позиції, вони не змінюються».

Заяви Ревтова, що забороною в служінні стали поїздки в зону бойових дій, за словами ієрарха, теж не витримують ніякої критики: він сам благословляв екс-клірика на гуманітарні поїздки і виділення йому фінансів.

Митрополит Лука зазначив, що спеціально видав розпорядження, якщо виникає конфлікт через відмову священика відспівувати, причащати або в інший требі, документувати це із зазначенням причини. «Тому що кажуть «відмовили» – хто? Дайте мені хоч один випадок! Я не знаю такого в моїй єпархії за 4 роки».

За словами владики Луки, Анатолій Ревтов пізніше зателефонував і приніс свої вибачення, пояснюючи, що його підштовхнули до цих вчинків «такі сили, які ви собі уявити не можете».

«Мені не соромно дивитися йому в очі. Я його народив, як священика. Ось що для мене боляче. Як батькові, коли блудний син йде. Для мене це біда», – підсумував митрополит.

Попередній запис
Верховний Суд відхилив касаційну скаргу розкольників щодо храму УПЦ
Наступний запис
Депутати вимагають розглянути «антидержавну» діяльність Канонічної Церкви в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее