1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Лука (Коваленко) попросив митрополита Симеона прокоментувати чутки про його вступ до ЄПЦ

Митрополит Лука (Коваленко) попросив митрополита Симеона прокоментувати чутки про його вступ до ЄПЦ

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука письмово звернувся до митрополита Вінницького і Барського Симеона з проханням прокоментувати інформацію у ЗМІ стосовно його вступу до ЄПЦ. Текст офіційного звернення ієрарха 30 жовтня опублікувала  прес-служба Запорізької єпархії.

«У нинішній час, коли далекою від Бога, ворожою до Церкви Христової, світською владою активно просувається ідея створення «Єдиної Помісної Церкви», що підтримується неканонічними діями Константинопольського Патріархату на території нашої Православної Матері-Церкви, в інтернет-просторі мусується інформація про те, що Вас бачать главою новоутвореного «нечестивого зібрання», – йдеться у зверненні. – Мені, як молодшому за хіротонією, але рівному по благодаті брату, дуже боляче чути все те, що говорять про Вас, дорогий Владико».

Митрополит Лука закликав владику Симеона відкрито висловити свою позицію щодо релігійно-політичного проекту «Єдина Помісна Церква» і його можливої участі у цій структурі, щоб позбавити паству УПЦ та братів-єпископів від занепокоєння. 

Попередній запис
Зоря пророкує виникнення автокефальної Церкви у Китаї
Наступний запис
Філарет закликав Церкву Грузії підтримати ЄПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее