1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Лука (Коваленко): Зараз Церква переживає період очищення

Митрополит Лука (Коваленко): Зараз Церква переживає період очищення

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука (Коваленко) розповів в інтерв’ю СПЖ, як сприймати те, що зараз відбувається навколо Церкви.

«Коли Церква виконує функції держави або підспівувача держави – це вже не Церква, – вважає владика. – Тому зараз йде процес самоочищення. Господь дає нам можливість довести свою віру. Це для нас не час випробувань у світському розумінні, це час перевірки нашої віри. Це спасительний час, адже, як сказав Іоанн Златоуст, найстрашніше гоніння на Церкву – відсутність гонінь».

На запитання про те, що змінилося в духовному житті вірян, владика відповів: «Люди переживають про своє майбутнє. Але людина переживає, якщо не відчуває у своєму житті Божої присутності. Тому парафіяни зараз стали частіше причащатися, адже саме причастя дає єднання з Богом. Нас все частіше запитують: а ви Церква якого патріархату? І коли кажемо: ми – Українська Православна Церква на чолі з Предстоятелем Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм, то чуємо у відповідь: о, це справжня Церква!».

З приводу «переходу» в «нову церкву», митрополит Лука сказав, що в Запорізькій єпархії таких переходів практично немає, але влада тисне. Архієрей жорстко відгукнувся про втручання політичних лідерів в справи Церкви: «Вони втягують у величезний обман мільйони українських людей».

 

Попередній запис
Новина про перехід двох ченців з кліру УПЦ на Волині виявилася фейком
Наступний запис
Громада села Розтоки провела богослужіння в наметі біля захопленого храму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее