1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Лука (Коваленко) закликав екс-митрополита Вінницького повернутися до Церкви

Митрополит Лука (Коваленко) закликав екс-митрополита Вінницького повернутися до Церкви

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука нагадав колишньому співслужителю євангельський сюжет про повернення блудного сина і закликав повернутися в Отчий дім. «У батьківському домі Церкви Христової вас завжди чекає Отець», – написав правлячий архієрей Запорізької єпархії у зверненні до колишнього митрополита Вінницького і Барського Симеона (Шостацького). Текст звернення опублікований на сайті Запорізької єпархії УПЦ.

У своєму зверненні митрополит Лука наголосив, що цими днями, коли основні теми і тексти здійснюваних у Церкві богослужінь нагадують про зречення, поневіряння і повернення блудного сина в будинок свого милосердного батька, «ми з гіркотою згадуємо і про Ваш перехід в “далеку країну”, в якій в найкоротший час можна витратити ту благодатну спадщину, яку Ви знайшли в Домі Отця».

«Молодший син євангельської притчі викреслив зі свого життя власного батька, зажадавши за його життя належну від нього частину майна. Зажадав з надією отримати “свободу” для реалізації тих пріоритетів і смислів, які за своїм змістом виявилися біднішими і нижчими, ніж ті стосунки, які були у нього в домі батька свого», – йдеться у зверненні митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки.

Ієрарх нагадав, що волелюбному синові, який у віддаленні від будинку жив неспасно (грец. «асотос»), в його витратах і розоренні «допомогли» нові “друзі”, які є образами тих людей, які, заманивши можливостями життя, вільного від колишніх високих авторитетів, сприяють крайньому зубожінню синівської душі».

«Все це я повторюю не тому, що сумніваюся у Вашому знайомстві з цим євангельським сюжетом, але з метою закликати Вас до покаяння в тому неспасительному виборі, який Ви зробили, залишивши Дім Батьківський і потрапивши в оточення “нових друзів”, – підкреслив митрополит Лука. – У батьківському домі Церкви Христової на Вас завжди чекає Отець. Вас завжди чекає наш Батько – Предстоятель канонічної Української Православної Церкви – Блаженніший Митрополит Онуфрій, який зримо являє собою ту любов і всепрощення, яке є у Отця Небесного».

Митрополит запевнив, що «слуги дому» також чекають повернення колишнього митрополита Вінницького і Барського Симеона в лоно канонічної Церкви.

«Ніхто не поведе себе дратівливо, як повівся впевнений у своїй праведності старший брат цієї притчі, не готовий бачити в грішнику свого брата. Всі ми, насельники нашого спільного дому, сподіваємося на ваше повернення до благодатної повноти Господа, Який наповнює все в усьому (Еф. 1:23), щоб разом звершувати спасительну справу єпископського творення Тіла Христового (Еф. 4:12)», – підсумував митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука.

Попередній запис
В Одесі членів релігійної громади ПЦУ закликали до захоплення собору УПЦ
Наступний запис
Вінницька ОДА пригрозила УПЦ перевірками та відключенням електрики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее