1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Лука (Коваленко) відповів на запрошення Фанару прийти на «об’єднавчий собор»

Митрополит Лука (Коваленко) відповів на запрошення Фанару прийти на «об’єднавчий собор»

Патріарх Варфоломій поставив під сумнів статус першого по честі ієрарха в Православ’ї через участь у політичних проектах, спрямованих на розкол єдності Церкви. Про це заявив митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука (Коваленко) у відповіді «пану Варфоломію» на запрошення Фанару взяти участь в «об’єднавчому соборі», повідомляє прес-служба Запорізької єпархії.

За словами владики Луки, Константинопольський Патріарх своєю співучастю в організації «розбійницького собору» піддає православну паству УПЦ дискримінації та гонінням.

«Ви заявляєте про те, що нині в своїй особі представляєте “Матір-Церкву” для українського народу, – зазначив митрополит Лука. – Однак, чомусь виступаєте ідейним натхненником масштабної кампанії, спрямованої на розпалювання ненависті до УПЦ, захоплення її святинь, переслідування її пастви, а також підриву позицій Православ’я в Україні на користь посиленого “хрестового походу” уніатів на споконвічні православні землі! Яка мати допомагає терзати свою дитину?».

Ієрарх нагадав про проведені біля єпархіального управління пікети, на яких активісти, прихильники ЄПЦ, вигукували образливі гасла.

«За цими гаслами стоять страшні речі: переважання політичної доцільності в будь-якому важливому питанні церковного життя, царювання тотального переслідування церковного різнодумства, яке не відповідає генеральній ідеологічної лінії панівної верхівки, осквернення святинь і збочення канонів давніми противниками Православ’я, які зараз активно виряджаються в одяг прихильників підтриманого Вами автокефального проекту», – підкреслив владика Лука.

Нагадаємо, Предстоятель УПЦ подібний лист-запрошення відправив назад у Стамбул без відповіді.

Попередній запис
Грецькі ЗМІ пишуть про незадоволення Константинополя поведінкою Філарета
Наступний запис
Глава УГКЦ закликав своїх вірних «молитись за православних напередодні об’єднання»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее