1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Київський і всієї України Онуфрій благословив візит дітей Західної України на Схід

Митрополит Київський і всієї України Онуфрій благословив візит дітей Західної України на Схід

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій схвалив продовження акції «Різдво. Люди замість війни. Діти Донбасу», в рамках котрої діти із Західної України відправляться в паломницьку поїздку на мирний Донбас, повідомляє «Фома в Украине».

Спілкування представників різних регіонів між собою може стати засобом до досягнення миру, вважають організатори акції. За словами головного організатора, радника секретаря СНБУ з питань реінтеграції і відновлення Донбасу Сергія Сивохо, відпочинок дітей з «червоної зони» в столиці і Почаєві – лише початок великої миротворчої ініціативи.

Ще один організатор акції, рок-музикант Олег Карамазов зазначив, що «Сьогодні ми вже говоримо про те, щоб діти з Західної України і з Києва, які спілкувалися з дітьми зі Сходу, у найнайближчий час вирушили з візитом у відповідь на, я сподіваюся, мирний Донбас». За його словами, з дітьми, можливо, поїдуть відомі спортсмени і артисти.

Предстоятель УПЦ також схвалив продовження акції: «Надіслати групу дітей із Західної України на Схід, щоб вони подивилися, як там люди живуть, – думаю, це буде розумно і корисно. І це збагатить всіх нас – і тих, хто тут живе, і тих, хто живе на Заході, і хто живе на Сході, – всіх збагатить, тому що спілкування завжди приносить людині користь. Людина в спілкуванні пізнає більше, ніж може прочитати в книгах, в ЗМІ або в Інтернеті. Просто заглянувши один іншому в очі, ми розуміємо більше, ніж можемо, прочитавши десь чи почувши від когось».

Нагадаємо, 6-9 січня УПЦ приймала у лаврах в Києві та у Почаєві дітей зі Сходу України.

Попередній запис
Зраджена колишнім настоятелем громада УПЦ в Комарові зустріла Різдво у домовому храмі
Наступний запис
На Сході українці вбивають українців – «митрополит» ПЦУ Михаїл Зінкевич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее