1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Еммануїл вибачився перед новими прихожанами за скасування томосу для Архієпископії

Митрополит Еммануїл вибачився перед новими прихожанами за скасування томосу для Архієпископії

8 лютого 2020 року митрополит Галльський Еммануїл звершив літургію на приході Іоанна Богослова у передмісті Парижу Медон. Митрополит звершив хіротонію у диякони, а також поспілкувався з вірянами, котрим у цей день було оголошено про установчі зібрання вікаріату приходів руської традиції у складі його митрополії. Про це повідомляє сайт orthodoxie.

Митрополит Галльський вирішив особисто відповісти на питання віруючих, пов’язані зі «зникненням екзархату та створенням вікаріату» в рамках Грецької митрополії Франції. Ієрарх Фанару нагадав, що це було пов’язано з «ретельно продуманим рішенням Синоду».

Нагадаємо, у листопаді 2018 року патріарх Варфоломій скасував томос, виданий Західноєвропейській архієпископії православних приходів руської традиції, котрим запропонували улитись у єпархії Константинопольської церкви у своїх країнах. Натомість більша частина приходів та духовенства Архієпископії менш ніж через рік приєднались до РПЦ.

У цей день представник Фанару заявив, що це було рішення «поваги до канонічного порядку», котрий вимагає, щоб на одній території не було кількох паралельних єпархій однієї Церкви. Митрополит Галльський попросив вибачення за «напругу та біль, котру це спричинило вірянам». Потім священик Алексій Струве представив присутнім організацію майбутнього вікаріату та оголосив, що у квітні планується зібрання його духовенства, а у червні – установчі збори.

Попередній запис
Всеправославна зустріч з “української кризи” у Йорданії призначена на 26 лютого
Наступний запис
Влада у Чорногорії не йде на поступки: Церква продовжить протести

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее