1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Галльський Еммануїл анонсував автокефалію для України протягом кількох тижнів

Митрополит Галльський Еммануїл анонсував автокефалію для України протягом кількох тижнів

На сайті «Cerkvarium» розмістили переклад інтерв’ю митрополита Галльського Еммануїла, опублікованого 20 жовтня в газеті TA NEA. У тексті ієрарх Константинополя заявив, що РПЦ має Томос про автокефалію, у котрому згадується, що «Московський Патріархат повинен мати своїм главою Вселенський Патріархат» та наголосив, що РПЦ має припинити дискусії і не закликати до всеправославного зібрання з української проблеми.

Окрім того, митрополит заявляє, що питання автокефалії належить виключно до компетенції Вселенського Патріархату, як Церкві-Матері, яка надає незалежність церковному православному українському  організмові, однак не уточнив, якому саме та як має цей організм виглядати. Нагадаємо, жодного руху в створенні нової інституції поки що не відбулось, про що застерігав предстоятель УАПЦ Макарій.

 «Вселенський Патріархат – це джерело автокефалії усіх Помісних Православних Церков, за винятком стародавніх патріархатів, заснованих у першому тисячолітті, і за винятком Кіпрської Церкви», – митрополит Галльський не уточнив, чому жодна з названих ним давніх церков не підтримує дії Фанару.

Автокефалія Української Православної Церкви (треба розуміти, Київській митрополії на чолі з Митрополитом Онуфрієм? – ред.) буде надана за дуже короткий проміжок часу, напевне ж, у наступні тижні, це має покласти край розділенню православних в Україні і не призводити до нових розколів, як намагається переконати Константинополь.

Попередній запис
Ієрарх Елладської Церкви заявив, що на Фанарі не мали права розглядати справу Філарета
Наступний запис
Собору в жовтні не буде, – Євстратій Зоря

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее