1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Віссаріон: в СРСР мене звинувачували в роботі на США, тепер в роботі на РФ

Митрополит Віссаріон: в СРСР мене звинувачували в роботі на США, тепер в роботі на РФ

Радянський час було часом тоталітарного тиску на людську свідомість, як і зараз людей за допомогою брехні намагаються залучити в нову «Церква», розповів митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон (Стретович) на сторінках сайту Овруцької єпархії.

«В ті часи на мене деякі вчителі, воєнком говорили: “Ви віруючі церковні люди працюєте на захід, Америку, ЦРУ”. Зараз на мене і мою команду іншу неправду кажуть: “Ви працюєте на Москву, Кремль”», – поділився митрополит Віссаріон.

Владика Віссаріон згадав, як КДБ погрожувало йому арештом за поширення ранкових і вечірніх молитов, а нинішня влада утискає за стояння у вірності істинної Христової Церкви. Можновладці без відома ієрарха УПЦ використовували його ім’я для поширення ідеології ПЦУ – вони створили від імені владики сторінку на Facebook, де розмістили розкольницькі матеріали.

«Таких листів було 4», – повідомив митрополит Віссаріон. І додав, що активісти ПЦУ також розмістили в місті фейковий білборд з фото ієрарха канонічної Церкви і текстом, згідно з яким той нібито благословляє нову церковну структуру.

За словами архієрея, з 220 священнослужителів єпархії тільки 4 перейшли під юрисдикцію нової релігійної організації. Владика Віссаріон за порушення священицької присяги заборонив у служінні кліриків, що відпали, після чого на нього обрушилася нова хвиля наклепу.

Оббрехали і Свято-Казанський Чоповицький монастир. Його намісник архімандрит Євстратій (Кондаков), який ще з дитинства натерпівся «усяких утисків, насмішок від КДБ, безбожних комсомольських організацій», і тепер не піддався на провокації, тільки вже не радянської влади, а прихильників ПЦУ, повідомив ієрарх УПЦ.

За його словами, і зараз, як в роки радянських гонінь, доводиться захищати паству і читати особливі молитви.

«Ми кажемо: наша Церква в Україні – не Путіна, не Порошенка, а Господа нашого Іісуса Христа; адміністративний центр Її в Києво-Печерській лаврі, яку очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій. І цю Церкву визнає Патріарх Єрусалимський Феофіл і всі Помісні Церкви», – сказав правлячий архієрей Овруцької єпархії.

Він підкреслив, що місія Церкви – допомогти людині очиститися і зрости духовно.

«Через нашу Церкву є можливість, по милості Божій, зодягнутися в Христа і з такою радістю піти у вічність», – зазначив ієрарх канонічної Церкви.

Гонителям же, які закидали його смс-погрозами, митрополит Віссаріон нагадав, що суд Божий очікує кожного.

«Отримавши близько десяти (номер прихований) смс-повідомлень сквернословного характеру, в кінці хтось написав ще й це: “666 скоро прийде…”. Нагадаємо і ми з Євангелія: буде друге славне пришестя Господа Іісуса Христа. І Страшний суд для живих і померлих», – підсумував правлячий архієрей Овруцької єпархії.

Попередній запис
Представники ОБСЄ обговорили обставини підпалу храму в селі Зелений Яр
Наступний запис
Одна з форм захисту прав УПЦ – участь віруючих у виборах, – митрополит Лука

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее