1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Волоколамський: У нашому диптиху Константинополя більше немає

Митрополит Волоколамський: У нашому диптиху Константинополя більше немає

Помісні православні церкви світу піднімуться на захист канонів та не визнають підтриманих Константинополем розкольників України. Про це розповів глава Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв), передає «Народный корреспондент» з посиланням на РІА «Новости». Священнослужитель заявив, що сподівається на те, що помісні церкви усвідомлять небезпеку того, що відбувається зараз.

«Сподіваюсь на те, що й інші церкви стануть на ту ж позицію. Це єдина на сьогодні правильна канонічна позиція», – заявив він за підсумками недавніх візитів до Олександрійського та Антіохійського Патріархатів (Єгипет і Сирію).

Зі слів митрополита, спілкування з Патріархом Антіохійським та всього сходу Іоанном Х у Дамаску було дуже теплим. Обговорювалась ситуація в Україні та дії Константинопольського Патріархату, котрі РПЦ оцінює як підтримку розколу та вторгнення на канонічну територію Руської Церкви.

Перед Сирією митрополит Іларіон відвідав Єгипет, де зустрічався з Патріархом Олександрійським та всієї Африки Феодором ІІ.

«Я сказав Олександрійському Патріарху, що сьогодні він у нашому диптиху посідає перше місце. В нас більше немає Константинопольського Патріарха, котрий, на жаль, впав у розкол», – констатував представник РПЦ.

Іларіон додав, що це не перший такий випадок в історії. У V столітті Константинопольський Патріарх Несторій виявився єретиком, тоді Олександрійський архієпископ Кирило постав на захист православ’я, Несторій був усунутий, і на його місце був обраний інший Патріарх.

Сьогодні Православні Церкви по всьому світу в тій чи іншій формі висловлюють підтримку канонічній УПЦ та РПЦ, виступаючи проти намірів Константинополя або закликаючи фанаріотів прийти до тями, а також висловлюються проти неканонічної реабілітації українських розкольницьких груп.

Попередній запис
У Житомирі на собор УПЦ набігли активісти з плакатами про «ТомАса»
Наступний запис
В ЗМІ розпочалась масована «майнова» атака на архієреїв УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее