1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Володимир підтримав монастир, який намагалися «перевести» в ПЦУ

Митрополит Володимир підтримав монастир, який намагалися «перевести» в ПЦУ

24 лютого 2019 року керуючий Володимир-Волинською єпархією митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (Мельник) відвідав Низкиницький Свято-Успенський чоловічий монастир, який чиновники і прихильники ПЦУ намагалися «перевести» у новостворену церковну структуру, – повідомляє прес-служба єпархії.

Владика Володимир подякував наміснику монастиря архімандриту Вікентію, братії обителі та парафіянам за стійкість у вірі та побажав надалі зберігати вірність Українській Православній Церкві та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

«Сьогодні Українська Православна Церква переживає важкі часи. Зараз саме той час, коли православні християни мають прекрасну можливість показати свою духовну мужність і справжню любов до Матері Церкви. Треба бути вірними Богу не тільки в світлі дня. Коли настає темрява, ми теж повинні залишатися вірними чадами Церкви Христової», – сказав владика.

Нагадаємо, 23 лютого року у селі Низкиничі Іваничівського району Волинської області одразу на двох зборах обговорювали питання юрисдикції місцевого Свято-Успенського чоловічого монастиря УПЦ.

У приміщенні місцевої школи за участю голови райради Андрія Бадзюня відбулися збори територіальної громади. За результатами голосування, в якому взяли участь 124 людини, було прийнято рішення про «перехід місцевої релігійної громади в ПЦУ».

Дізнавшись про спроби провокацій проти обителі, прихожани монастиря з кількох навколишніх населених пунктів провели загальні збори парафії, які повністю відповідають нормам Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». Результатом зборів стало одноголосне рішення 658 парафіян про збереження релігійної громади монастиря у підпорядкуванні Української Православної Церкви на чолі з її Предстоятелем Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

Як повідомлялось, 23 лютого на зборах у школі села Низкиничі був присутній настоятель собору УПЦ КП з сусіднього міста Нововолинськ Стефан Фульмес.

Попередній запис
Громада УПЦ в селі Раків Ліс молилася на подвір’ї заблокованого храму
Наступний запис
Архієпископ Харіупольський: Вселенський Патріархат відмовляв у майбутньому

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее