1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Володимир підтримав вірян Шацького благочиння

Митрополит Володимир підтримав вірян Шацького благочиння

27 березня 2019 року митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (Мельник) відвідав з архіпастирським візитом Шацьке благочиння, повідомляє прес-служба єпархії.

У селі Острів’я керуючий єпархією очолив літургію у місцевому Свято-Варваринському храмі, після чого звернувся до вірян зі словом проповіді та подав архіпастирське благословення.

Нагадаємо, всі спроби «перевести» релігійну громаду в селі Острів’я провалились. Православний приход УПЦ не тільки продовжує існувати після переходу попереднього настоятеля у розкол, але й росте та міцніє. Молодий священик Василій Фомич, котрого митрополит відзначив церковною нагородою, зумів зібрати навколо себе віруючих, організував недільну школу.

Цього ж дня владика Володимир відвідав православних вірян сіл Грабове та Голядин.

Про село Грабове також місцеві ЗМІ поспішили сповістити про «перехід» до ПЦУ. Але й там віряни УПЦ ще більше породнились та з величезною радістю зустріли свого архіпастиря.

У селі Голядин ситуація залишається непростою. Незважаючи на те, що прихильники ПЦУ позбавили настоятеля можливості звершувати богослужіння у храмі, віряни Української Православної Церкви разом з отцем Олександром облаштували стару хату та у ній правлять літургії.

«Під час спільної молитви прихожани й духовенство не стримували сліз. Саме в цей момент переконуєшся, що Бог не у силі, а у правді. Можна захопити культову споруду, але не можна забрати в християн віру – дорогоцінний дар Божий», – йдеться у повідомленні єпархії.

Попередній запис
Молитовне стояння у с. Васловівці безперервно триває вже 60 діб
Наступний запис
Депутат Почаєва задумав «декомунізувати» назву вулиці, де розташована Лавра

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.