1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Антоній: 9 травня – день, що змінив долю народів

Митрополит Антоній: 9 травня – день, що змінив долю народів

Нині, коли після руйнівної війни минули десятиліття та стерлась безпосередня пам’ять про її жахи, все частіше лунають голоси, котрі ставлять під сумнів подвиг наших предків та значимість її перемоги. В хід ідуть різні аргументи – від статистики до ідеологічно маркованих тверджень. Йде жонглювання цифрами втрат, масштабами тих чи інших катастроф, а інколи навіть далекими від реальності даними та оцінками.

Однак мало хто згадає про те, а від чого ж зберегла нас здобута такими нелюдськими зусиллями перемога.

У даному контексті я просто нагадаю деякі цитати високопоставлених функціонерів гітлерівської Німеччини та факти, пов’язані з нашою країною.

Мартин Борман: «Слов’яни повинні на нас працювати. В тій мірі, наскільки вони нам не потрібні, вони можуть вимирати… Розмноження слов’ян  небажане… Освіта небезпечна. Для них достатньо вміти рахувати до ста. У кращому випадку прийнятна освіта, котра готує для нас корисних маріонеток».

Генріх Гіммлер: «Ми мусимо …поводитись по-товариськи щодо людей однієї з нами крові, і більше ні з ким… Чи живуть інші народи у добробуті чи вони виздихають з голоду, цікавить мене лише настільки, наскільки вони потрібні як раби для нашої культури, в іншому значенні це мене не цікавить… Відомо, що таке слов’яни… Слов’яни – змішаний народ на основі нижчої раси з краплями нашої крові, не здатний до дотримування порядку та до самоуправління… Ми, німці, є єдиними у світі, хто добре ставиться до тварин. Ми будемо пристойно ставитись до цих людських тварин. Однак було би злочином перед власною кров’ю піклуватись про тих і навіювати їм будь-які ідеали та тим самим ще більше ускладнювати нашим дітям та внукам поводження з ними.».

На тлі даних слів ще більш чітко проглядається диявольський замисел плану «ОСТ» – стратегії колонізації та германізації т.зв. східних територій. Він, зокрема, передбачав знищення національної ідентичності відповідних народів з тим, щоб відновлення державності на захоплених територіях було в подальшому неможливим.

Більше того, за планами, котрі не увійшли до «Осту», з України передбачалось виселити 65 відсотків населення її західних регіонів. При цьому історик Лев Безименський стверджував, що «не слід обманюватись терміном «виселення»: це було звичне для нацистів визначення для знищення людей».

Враховуючи це, можна сміливо стверджувати – перемога у тій страшній війні врятувала нашу державу від знищення, а її громадян – від перетворення на касту безправних рабів. Фактично 9 травня – це свято збереження українського народу на історичній карті світу.

І про це ніколи не можна забувати. Як не можна забувати й тих героїв, котрі стояли на смерть в ім’я життя. Нашого з вами життя.

Вести

Попередній запис
В Албанії храми відкриють після 18 травня
Наступний запис
У Тернополі в День перемоги вандали зіпсували стіни кафедрального собору УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее