1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Антоній: «УПЦ змінювати назву не збирається. Церква вже жила без реєстрації після революції 1917-го»

Митрополит Антоній: «УПЦ змінювати назву не збирається. Церква вже жила без реєстрації після революції 1917-го»

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) прокоментував скасовану рішенням суду вимогу Міністерства культури про те, що Українська Православна Церква має змінити свою назву. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Realist.

Митрополит Антоній звернув увагу на символічність того, що 26 квітня цього року співпадає саме зі Страсною П’ятницею. «Мінкульт розіслав нашим єпархіям, монастирям і Синодальним установам офіційне нагадування про вимогу перейменуватись. Представники Мінкультури заявили, що, якщо ми не змінимо свою назву, це зроблять за нас», — додав він.

Владика наголосив, що, незалежно від подій у державі, «змінювати назву ми не збираємося і своє право захищаємо в судах».

«Ця вимога порушує всі національні закони і європейські конвенції. Але ми не дуже з цього приводу переживаємо», — зазначив Керуючий справами УПЦ і пояснив, чому саме: «Наша Церква вже жила без реєстрації після революції 1917 року до Другої світової війни. Утиски, гоніння — як би дивно це не звучало, були природними для християн від самого зародження християнства. Випробування нам надсилаються, щоб ставати більш мужніми. І ми вистоїмо! Сила Божа сильніше за будь-якого володаря світу цього. Як говорить прислів’я: в шлюбі Церкви з державою вдовою завжди залишається Церква».

Попередній запис
Біглий з УПЦ диякон заговорив про те, що його колишньому монастирю треба «дати спокій»
Наступний запис
Патріархи Антіохійський і Єрусалимський дійшли довгоочікуваного компромісу про Катар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее