1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Антоній: ПЦУ – «Титанік», збудований людьми, що втратили страх Божий

Митрополит Антоній: ПЦУ – «Титанік», збудований людьми, що втратили страх Божий

Християни кидають виклик світу, виконуючи заповіді Господні, вони своїм життям і моральними цінностями заважають іншим чинити беззаконня, тому світ прагне їх знищити. Про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в інтерв’ю ресурсу «Православне життя».

«Люди втрачають через самовпевненість голову, розсудливість і обережність, а також уважність до себе та інших, а часом роблять необдумані і, головне, непоправні вчинки. Така трагедія і розгортається нині», – пояснив владика.

За його словами, єдиним способом боротьби і зброєю православного вірянина «є молитва, а щитом – чиста совість і добрі справи. Що б не відбувалося, не будемо зраджувати встановлені Господом Богом закони».

Архієрей проводить аналогію між ПЦУ і «Титаніком»: «Будівельники і власники цього корабля-гіганта самовпевнено заявляли: “Сам Господь Бог не зможе потопити його”. Проте спущений на воду корабель пішов у своє перше плавання і не повернувся. Почувши про айсберги, капітан “Титаніка” не зменшив швидкість і не змінив маршрут, настільки він був упевнений в непотоплюваності корабля».

Він продовжив: «На “Титаніку” також не виявилося червоних рятувальних ракет, що сигналізують про лихо. Впевненість у міці корабля була настільки високою, що нікому навіть в голову не прийшло забезпечити його цими ракетами».

«Сьогодні ми спостерігаємо щось подібне: самовпевнений і зухвалий план створення “непотоплюваної церкви-Титаніка” людьми, які втратили страх Божий. За їх згодою і під їх керівництвом запускаються згубні механізми, що порушують мир і вносять розбрат у велику православну сім’ю. Ці люди будуть відповідальні за загублені душі, які вони захопили хибним шляхом», – підкреслив ієрарх.

Він пояснив: «Нам слід визнавати тільки Апостольську Церкву, яка повинна існувати у своїй святій, цілісній, живій і чистій природі, а не бути роздробленою, пошкодженою, відпалою, сухою гілкою. Це вже не Церква. І однією з ознак істинної Церкви є якраз те, що вона гнана. Її страждання, випробування, сльози і кров святих мучеників за віру – найголовніший доказ. Справжня Церква – це Церква мучеників і сповідників, праведників і святителів, завжди гнана, але ніколи не зломлена і непереможена».

«Господь дав нам Церкву для спасіння. І головне завдання ворога роду людського – відібрати її у нас. Але ми не повинні йому цього дозволити!», – підсумував митрополит Антоній.

Попередній запис
ЗМІ: На Єрусалимський Патріархат чиниться тиск, щоб він визнав ПЦУ
Наступний запис
Експерт: Події щодо ПЦУ можуть стати точкою розколу світового Православ’я

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее