1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Антоній провів зустріч з патріархом Варфоломієм

Митрополит Антоній провів зустріч з патріархом Варфоломієм

 Перебуваючи з візитом у Стамбулі, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, звершив Божественну літургію у храмі святого апостола Андрія, який є подвір’ям Ватопедського монастиря, та зустрівся з Патріархом Константинопольським Варфоломієм в його резиденції на Фанарі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Під час зустрічі, в якій також приймали участь заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та депутат Верховної Ради України В. В. Новінський, йшлося про стан міжконфесійних відносин в Україні та ситуацію в українському Православ’ї. Зокрема, владика Антоній підтвердив готовність Української Православної Церкви зробити все можливе для подолання церковного розколу.

Співрозмовники були єдині в тій позиції, що будь-які розколи у Церкві мають вирішуватися на основі церковних канонів, а не політичної доцільності. Церковний розкол слід виліковувати і долати, а не узаконювати. Іншим шляхом не можливо досягнути реальної, а не поверхової єдності Церкви, – йдеться в повідомленні Інформаційно-просвітницького відділу.

 

Попередній запис
Єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр: «З ім’ям Святійшого Кирила буде пов’язано місіонерське відродження в Руській Церкві» (АРХІВ)
Наступний запис
Вигнані з власного храму, віруючі УПЦ села Старий Гвіздець здійснюють богослужіння під його стінами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее