1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Антоній: Ми робимо все, щоб в Україну прийшов мир

Митрополит Антоній: Ми робимо все, щоб в Україну прийшов мир

7 січня 2020 року під час брифінгу, що тривав у Києво-Печерській лаврі, керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) заявив, що «Україна – різна, але всі ми хочемо миру і робимо все для того, щоб цей мир прийшов». Про це  повідомив Центр інформації УПЦ.

За словами владики Антонія, «свято Різдва закликає кожного з нас зробити все для того, щоб в нашій Батьківщині настав мир. Слава Богу, вже процес почався, і ми сподіваємося, що Господь пошле довгоочікуваний мир на нашу землю».

Нагадаємо, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія у ці різдвяні дні до Києва й Почаєва прибули школярі з Донбасу. «До Києва і в Почаїв привезли дітей із зони, де йдуть бойові дії. Ці діти, які зазнали горя, не по теорії, а на досвіді знають шум і гул гранат, бомб… Це те, що не повинно бути пов’язане з дитячим життям», – зазначив митрополит Антоній.

Владика наголосив, що «ми хочемо, щоб в наших монастирях ці дітлахи відчули любов Божу до кожного, щоб їх серця заспокоїлися, і вони відчули, що Україна – різна, але всі ми хочемо миру і робимо все для того, щоб цей мир прийшов; однак насправді мир настає тільки тоді, коли він є в нашій душі».

Ієрарх нагадав, що «нічого в земному вимірі немає більшого і сильнішого, ніж любов Божа. Це приклад для кожного з нас, щоб долати ті розбіжності, які є в нашому земному житті. Треба це робити через любов, через терпіння, через смирення. Коли ми будемо працювати над тим, щоб не заздрити, не бути агресивними, робити добро, милосердя, тоді наше суспільство буде кращим».

6-9 січня УПЦ прийняла в Києві і Почаєві більше 100 дітей з «червоної зони» лінії зіткнення на Донбасі. З ініціативою акції «Різдво. Люди замість війни. Діти Донбасу» виступили віруючі, з благословення Предстоятеля УПЦ. Діти відвідують Києво-Печерську та Почаївську лаври, різдвяні заходи, спілкуються з однолітками з Києва та Західної України.

Попередній запис
Московський ієрарх ПЦУ проговорився: «ПЦУ – митрополія Константинополя»
Наступний запис
У ПЦУ запускають мобільний додаток «Моя Церква»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее