1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Антоній: Вірянина не можна зомбувати, він не піддається пропаганді

Митрополит Антоній: Вірянина не можна зомбувати, він не піддається пропаганді

Господь дав нам свободу вибору між добром і злом. У разі вибору гріха людина стає рабом. Вибираючи праведність, він знаходить свободу в Бозі, відновлює зв’язок з Ним. Про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, повідомляють «Вісті».

«Якщо проаналізувати події і згадати історію, то виявиться, що всі спроби і прагнення боротьби за свободу приводили до великих потрясінь: величезних людських жертв, війн, кровопролиття. Але от тільки свободи вони так і не приносили. Людство поглинала ще більша несвобода. Воно переходило з однієї залежності в іншу», – підкреслює владика Антоній.

«Справа в тому, що в свідомості людини сплуталися два основоположних поняття: свобода і вибір. Бог створив нас вільними, створивши за образом Своїм. Свобода – це дар Творця своєму творінню. І її не потрібно шукати, і за неї не треба битися. Вона закріплена з народження за кожною людиною», – говорить ієрарх.

«А ось вибір – вже особисте вміння користуватися дарованою свободою. Щомиті ми перебуваємо перед вибором, усвідомлюємо ми це чи ні. Всяка наша дія, помисел, слово – це плід нашого особистого вибору, і тільки ми відповідаємо за нього», – продовжив він.

За його словами, «здійснюючи гріх, ми сковуємо самих себе власними бажаннями і похотями. Дуже часто люди живуть так, як вказують їм ті чи інші соціальні або політичні сили. Але це ж не свобода! Ми стаємо залежними від стереотипів, думок, всього того, що пропонує нам пропаганда. Справжню свободу людина отримує, перемагаючи самого себе, свій егоїзм, свої страхи, пристрасті, погані звички».

«Віра в Бога робить нас вільними. Віра – це вільний прояв кожного. Бог не може нас поневолити, не може змусити повірити в Себе. Вірянин не візьме гріх як норму, вірянина не можна зазомбувати, він не піддається пропаганді», – зазначає митрополит Антоній.

«Тому світ так і бореться з християнством, по суті, він бореться з вільними людьми на землі, бажаючи їх поневолити. Будемо ж дорожити тією головною і єдиною свободою, яку дарував нам Господь Своїми стражданнями, смертю і славним Воскресінням!», – підсумував він.

Попередній запис
ЗМІ: Захід готується роздрібнити Антіохійську Православну Церкву
Наступний запис
Віряни Баранівки здійснили молитовне стояння проти гонінь на УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее