1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополита Митрофана без пояснень доставили в поліцію

Митрополита Митрофана без пояснень доставили в поліцію

18 лютого 2019 року митрополита Горлівського і Слов’янського Митрофана затримали на контрольно-пропускному пункті та в супроводі конвою доставили в міське управління поліції міста Слов’янська, повідомляє сайт Горлівської єпархії.

За інформацією прес-служби, на одному з внутрішніх українських блокпостів після звичайної перевірки документів було оголошено про затримання митрополита Горлівського і Слов’янського Митрофана для встановлення особи. На питання про причини затримання поліцейський відповів, що відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» має право затримати будь-яку людину на 3 години без пред’явлення звинувачень.

Архієрея обшукали, після чого викликали опергрупу, яка відконвоювала його в Слов’янський відділ поліції. Там відбулася бесіда зі слідчим, в ході якої ніяких звинувачень не було пред’явлено. Слідчий був змушений відпустити митрополита Митрофана.

«Я вважаю, що це була спроба тиску з боку влади», – підкреслив архіпастир.

Коли владика вийшов з відділу поліції на вулицю, то побачив, що підтримати його прибуло багато священнослужителів і мирян, повідомляє прес-служба.

«Було таке відчуття, що зараз можна було б одягнути мантію і почати служити літургію. Я дуже вдячний і духовенству, і мирянам за організовану підтримку і молитви»,– поділився правлячий архієрей Горлівської єпархії.

Митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан повертався з села Ставки Лиманського району, де звершив Божественну літургію в престольне свято храму в честь преподобного Феодосія Чернігівського, в Горлівське єпархіальне управління.

Попередній запис
Синод Кіпрської Церкви заявив про те, що не визнаватиме ПЦУ
Наступний запис
Глава СБУ: Єпископу Гедеону заборонили в’їзд в Україну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее