1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополита Кіфірського Серафима заарештували за звершення богослужіння

Митрополита Кіфірського Серафима заарештували за звершення богослужіння

21 березня 2020 року стало відомо, що мер грецького міста Кіфіра Стратос Хархалакіс віддав розпорядження про арешт митрополита Кіфірського і Антикіфірського Серафима (Стергіуліса) за звершення ним богослужіння, повідомляє видання Lifo.gr.

За словами видання, митрополит Кіфірський Серафим був заарештований після того, як звершив літургію в кафедральному Хрестовоздвиженському соборі, всупереч рішенням влади, яка заборонила на території країни всі релігійні обряди через коронавірус.

Більш того, двері храму були відкриті для всіх охочих, а перед богослужінням лунав дзвін.

Таке рішення митрополита «збурило громадську думку і викликав гнів мера», що заявив, що «ніхто не може бути вище закону».

Митрополит прибув у поліцейський відділок острова, повідомив поліції, що він ще не отримав енцикліку, надіслану архієпископом Ієронімом. В кінцевому підсумку, владику, за розпорядженням Генерального, відпустили, порушивши проти нього справу.

Раніше повідомлялось, що через коронавірус влада Греції заборонила всі богослужіння, однак Синод Елладської Церкви вирішив, що недільні служби будуть продовжуватися, хоча і в скороченому вигляді.

Переклад СПЖ.

Попередній запис
УПЦ почали «перевіряти на карантин»
Наступний запис
РПЦЗ перенесла ювілейний Архієрейський Собор через коронавірус

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее