1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Мешканці села Клекотина просять владу захистити парафію і священика

Мешканці села Клекотина просять владу захистити парафію і священика

109 жителів села Клекотина Вінницької області звернулися до голови Об’єднаної територіальної громади Мурафської сільської ради Сергія Партеки та сільського дільничного інспектора Миколи Олійника з проханням захистити життя настоятеля сільського храму Успіння Божої Матері протоієрея Анатолія Кочмарука та церковне майно, повідомила СПЖ.

28 грудня 2018 року завідувач Пеньківського пункту ветеринарної медицини Йосип Шклярчук, який живе в селі, став вмовляти протоієрея Анатолія перейти в ПЦУ, повідомили владі жителі села.

«Шклярчук вважає себе патріотом і підтверджує факт того, що в селі таких як він багато і вони будуть втручатися в справи нашої церковної громади», – поінформували адресатів звернення його автори.

Селяни нагадали депутатам, а також голові та виконавчому комітету сільради про неодноразові провокаційні спроби Шклярчука порушити громадський спокій.

Ті, що підписалися під зверненням в органи місцевого самоврядування, жителі Клекотина заявили про свою підтримку УПЦ і запропонували владі села виділити для прихильників ПЦУ місце під будівництво власного храму.

Попередній запис
Духовенство Кам’янської єпархії висловило підтримку Предстоятелю УПЦ
Наступний запис
УПЦ: місцева влада не має права займатися перейменуванням громад

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее