1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Мета Фанару – підібрати під себе всі території, – першоієрарх РПЦЗ

Мета Фанару – підібрати під себе всі території, – першоієрарх РПЦЗ

Митрополит Східно-Американський та Нью-Йоркський, першоієрарх РПЦЗ Іларіон прокоментував ситуацію з діями Вселенського Патріархату в Україні.

Константинопольський Патріархат намагається бути на чолі всіх територій, заявив предстоятель РПЦЗ в інтерв’ю «Известиям». З його слів, Константинопольський Патріарх завжди намагався розширити свій вплив.

«Патріарх вважає, що всі території за кордоном, де немає присутності якихось місцевих Церков, – це його територія, – каже митрополит Іларіон. – Наприклад, США. Він вважає, що Патріарх Константинопольський має очолювати всі асамблеї, всі спільні церковні служіння. Йому надається привілей бути першим серед рівних. Однак тут в нього інший намір – бути на чолі всіх територій. У випадку з Філіппінами або будь-якою іншою маленькою країною завжди вважається, що це територія Константинопольського Патріархату».

Водночас Константинополь залишається під великим тиском країн Заходу.

«Сам Патріархат – дуже маленька група людей у Туреччині. Вони дуже залежні від різних організацій, котрі підтримують їх. Коли відбуваються політичні зміни, вагається Константинопольський Патріархат», – підсумував митрополит Іларіон.

Нагадаємо, Синод Руської Зарубіжної Православної Церкви також заявив про призупинення співслужіння на архієрейському рівні з Константинопольською Церквою та спільної роботи у єпископських асамблеях.

Попередній запис
Екзарх Фанару: Перед нами ще багато роботи
Наступний запис
Ієрарх Фанару вимагає в РІСУ прибрати з сайту брехню про його звіт про церковну проблему України та каже, що «документ» фейковий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее