1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Мета Православної Церкви – підтримувати ідентичність, – патріарх Феофіл

Мета Православної Церкви – підтримувати ідентичність, – патріарх Феофіл

В ході зустрічі офіційної делегації Української Православної Церкви з Єрусалимським патріархом Феофілом, владика висловив упевненість в тому, що цінності Православної Церкви здатні підтримувати цілісність та ідентичність українського народу. Про це повідомляє Центр Інформації УПЦ.

«Писання, цінності Православної Церкви, здатні підтримувати цілісність і найбільше – ідентичність українського народу. І коли ми говоримо про ідентичність, то це стосується ідентичності, що відноситься до національності, що відноситься до мови, до традицій», – сказав Патріарх Феофіл.

Разом з тим він побажав і простим людям, і світовим лідерам «користуватися здоровим глуздом».

«Нехай Світло святої Гробниці, яке є Світлом Господа нашого Ісуса Христа, просвітить розум керівників і зігріє серця! Щоб вони могли втілювати і приймати рішення, які сприятимуть відновленню і зціленню ран (в ті труднощі, через які – ред.) Проходить український народ. Але не тільки український народ проходить через жахливі випробування і навіть досвід братовбивчої війни. У всьому світі існують проблеми, конкуренція, антагонізм. Те, що дійсно необхідно людям і світовим лідерам – це користуватися здоровим глуздом», – зазначив Єрусалимський Патріарх.

«Для нас Бог – це щось дуже конкретне. Святі – це великий дар. Мета Православної Церкви, як я вже сказав, зберігати, підтримувати ідентичність. Кінцева мета нашої Церкви – це змінити нас, звільнити нас від гріха. Мовою Церкви гріх означає хворобу: фізичну, тілесну та духовну хворобу. Тому нам необхідно перетворення, яке ми можемо досягти в Господі нашому Ісусі Христі, через Нього, через Його Воскресіння», – сказав Першоієрарх.

Попередній запис
У Каневі невідомі осквернили могили померлих від Голодомору
Наступний запис
Протоієрей УПЦ: Церква живе за своїми законами, а не політичною доцільністю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее