1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Мединський не вважає УПЦ Церквою

Мединський не вважає УПЦ Церквою

9 лютого на прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі так званий капелан УГКЦ, який свого часу очолив захоплення храму в Коломиї, Микола Мединський заявив, що Українська Православна Церква Церквою не є.

Говорячи про Десятинну церкву УПЦ, над якою нависла загроза знищення, скандальний капелан заявив: «Коли діячі ФСБ ікони, ряси і хрести використовують як елементи своєї злочинної діяльності в підтримку Московської шовіністичної імперії, вибачте, але це не духовність, це не Церква і це не каплиця».

До того ж, «капелан» розповів, як саме потрібно чинити з єдиною канонічною Церквою в Україні: «Нам потрібно об’єднуватися з вимогами заборонити в Україні будь-яку діяльність тих структур і організацій, які знаходяться під прямим впливом Московської імперії, а Московський Патріархат тут займає перше місце як ідеологічний рупор «руського міра» на нашій землі. Ми нікого не переслідуємо, але ми повинні у всіх них вимагати покинути нашу територію, поки не закінчиться війна. Поки Росія не визнає своїх злодіянь перед українським народом, поки не покається перед усім світом за скоєні злодіяння, поки не компенсує збитки, понесені українським народом, поки не поверне вкрадені території, поки не візьме собі назву, яка їм і належить: РПЦ в Україні. Ми повинні прагнути, щоб відновити Божу і українську правду».

Попередній запис
Польська Православна Церква засудила підпал храму УПЦ у Львові
Наступний запис
Архітектори-підпалювачі оголосили про відкриття культурного і релігійного фронту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее