1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Масці немає місця усередині святилища!»

«Масці немає місця усередині святилища!»

Митрополит Кіфірський та Антикіфірський Серафим (Елладська Православна Церква) виступив проти носіння масок під час богослужіння (на чому наполягає влада Греції). У своєму відкритому листі прем’єру Міцотакісу він заявив, що якщо уряд буде наполягати на таких карантинних заходах, як носіння масок всередині святилища, то «зустрінеться з неприємними сюрпризами».

«Святі Храми нашої Православної Церкви – не звичайні місця, а священні… Немає страху зараження ані від Святого Причастя, ані від Святих Ікон і Мощів. Нехай [уряд] прийме заходи, запроваджені в усіх інших громадських місцях, і нехай Церва залишиться вільною (відповідно до вимог Конституції), щоб регулювати свої справи з допомогою керівництва нашого Священного Синоду.

Масці немає місця усередині святилища. Тривалий час, у зв’язку зі священним періодом 15 серпня, обговорювалось запровадження жорстких заходів для завади божественному поклонінню народу Божого. Наші християни сильно постраждали, залишившись без Євхаристії під час священного періоду Великого Посту, Страсного тижня та Пасхи.

Пане прем’єр-міністр, ви повинні потурбуватись про те, щоб задовольнити вимоги православного християнського народу, котрий складає абсолютну більшість населення нашої Батьківщини і котрий прагне до свободи та захисту поклоніння Богу. Інакше ви опинитесь перед неприємними сюрпризами».

Телеграм-канал «Пастир & Паства»

Попередній запис
Головний рабин України та Києва подякував Зеленському за держстатус для релігійних свят
Наступний запис
«Маска – це інструмент диявола!», – ієрарх ЕПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.