1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Маркером візиту Помпео буде підсумок конкурсу на посаду глави Держслужби з питань релігії

Маркером візиту Помпео буде підсумок конкурсу на посаду глави Держслужби з питань релігії

На жаль, Українській Православній Церкві треба готуватись до гіршого.

Ми згідні з політологом Русланом Бортником.

«Дії Помпео показові. Він на брифінгу свідомо нагадав про визнання «ПЦУ» двома православними церквами, ніби нагадавши, що міжнародне визнання, за котре б’ється «ПЦУ», – це заслуга Вашингтона. Словами підтримки та персональною зустріччю (ні з ким з інших релігійних лідерів Помпео не говорив публічно) держсекретар подав сигнал, кого в Україні США вважають правильною та своєю церквою, і політичні еліти мають зробити висновок. І, звісно, це було втручання у внутрішні справи України», – пояснює політолог Бортник.

Еліти у певних випадках мислять примітивно. «Якщо хтось серйозний показав, що він тримає зв’язок з певною організацією, отже й нам треба з нею контактувати і її підтримувати».

Будемо сподіватись, що не всі у вищих ешелонах влади зроблять ставку на такий підхід. Котрий, якщо казати відверто, є властивим різним «банановим республікам».

Втім, зовсім скоро стане зрозуміло, як ідуть справи по релігійній лінії і чи вплинув на них приїзд Помпео. Маркером буде виступати підсумковий результат конкурсу на заміщення посади глави Держслужби з питань етнополітики та свободи совісті».

Правблог

Попередній запис
Ті самі гості в ту саму хату
Наступний запис
Помпео протиставив ПЦУ не РПЦ, а Росії, що дуже неоднозначно, – УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее