1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Малочисельний пікет від «Правого сектора» в Черкасах

Малочисельний пікет від «Правого сектора» в Черкасах

9 серпня у Черкасах відбулися урочистості на честь явлення Божої Матері над майбутнім Михайло-Архангельським собором. По завершенні Божественної літургії відбувся багатолюдний Хресний хід навколо Соборного парку, під час якого були виголошені молитви за мир в Україні.

Шкода, що в такий святковий день не обійшлося без пікету «Правого сектору». На своєму сайті радикали повідомили, що «хід проходив під наглядом націоналістів «Правого сектора» Черкащини».

Інформаційно-просвітницький відділ Української Православної Церкви висловив своє обурення щодо дій правоохоронних органів відносно такої поведінки з боку радикалів. «Здивування викликає поведінка правоохоронців, які дозволяють купці представників неформального напіввоєнізованого угруповання в балаклавах перешкоджати віруючим найбільшої релігійної конфесії реалізовувати своє конституційне право на вільне віросповідання», – коментує Інформаційно-просвітницький відділ.

Нагадаємо, що Європейське співтовариство ще у листопаді 2015 року показало своє занепокоєння діяльністю таких напіввійськових формувань. Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжніекс сказав, що «всі військові формування, які не були повністю інтегровані до складу регулярних збройних сил або поліції і продовжують надалі діяти за межами регулярного командування, повинні бути роззброєні і розпущені без зволікання». Як відомо, збройні групи «Правого сектора» відмовилися увійти до складу ЗСУ або МВС.

Попередній запис
Реванш греко-католиків. Частина перша. Початок
Наступний запис
Прикарпатські парафії УАПЦ гуртом пішли до УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее