1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Луцький «митрополит» УПЦ КП Зінкевич: Томос привезуть в Київ 13 грудня

Луцький «митрополит» УПЦ КП Зінкевич: Томос привезуть в Київ 13 грудня

«Митрополит» УПЦ КП Михаїл Зінкевич вважає, що делегація Константинопольського Патріархату приїде 13 грудня и привезе Томос. Зінкевич звів цю дату с днем пам’яти апостола Андрія Первозванного, коли представники Фанара, на його думку, прибудуть на першу службу до закритої на ремонт Андріївської церкви. Про це повідомляє СПЖ з посиланням на volyn24.com.

В цю дату «все має завершитись», сказав він.

«Отримання Томосу, його представлення в Україні, приїзд делегацій Вселенського Патріархату… Я розмірковую за логікою речей. Верховна Рада прийняла рішення про передачу Андріївської церкви під подвор’є Вселенського Патріарха. Вселенський Патріарх, окрім питання автокефалії, яке вони вирішували, питання зняття анафеми з патріарха Філарета і визнання всіх архієреїв Київського Патріархату автокефальної церкви сущими в сані, прийняв рішення про відкриття своєї місії на території України. Фактично він цим самим показав, що територія України – це його територія, якою він опікується», – вважає Михаїл Зінкевич.

Тому, з його слів, «відкриття цього подвор’я дає нам підстави розмірковувати, що, якщо Верховна Рада прийняла рішення про відкриття подвор’я, то ми знаємо про те, що 13 грудня в нас свято Андрія Первозванного. Храм передали, документи, я думаю, вже оформили, залишається служити там службу».

«А як вони можуть служити там службу, не привізши нам Томосу? Тому що це одне із рішень – Томос і православний храм Константинопольської Церкви на території України. Тому я вважаю, що до 13 числа (грудня, – авт.) вони оформлять і Томос, і приїдуть на відкриття храму», – розповів ієрарх.

Нагадаємо, за інформацією від музейних працівників, Андріївська церква буде закрита на ремонт ще як мінімум рік; при цьому вона від початку не була спланована як храм для багатолюдних служб, бо у ній всього один вихід.

Попередній запис
Предстоятеля УПЦ підтримують практично одноголосно, – митрополит Іларіон
Наступний запис
Значення угоди у Стамбулі не несе нічого нового і тому не є великим, – Балашов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее