1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Лукавство архієпископа Кіпрського

Лукавство архієпископа Кіпрського

Не так давно владика Хризостом в інтерв’ю висловив обурення щодо Московського патріархату, котрий, на його думку, «незрозуміло як опинився в Америці» і «не має права облаштовувати там автокефальну Церкву».

Що можна із цього приводу сказати? Певно, вже нічого. Бо зі слів архієпископа буквально сочиться лукавство та спотворення історії. Причому незграбне та грубе.

Адже навіть Вікіпедія видає наступну інформацію:

«У другій половині ХІХ століття православні греки в Північній Америці входили в етнічно змішані парафії у юрисдикції Алеутської та Аляскинської єпаріхї (з 1900 року Алеутська та Північноамериканська), котра була заснована (1870) та підпорядковувалась російському Святішому Синоду.

У жовтня 1918 з благословення Патріарха Константинопольського Германа V митрополит  Афінський Мелетій (Метаксакіс) відвідав США та без згоди канонічної влади Руської Православної Церкви у Північній Америці заснував у Нью-Йорку Синодальну комісію на чолі з титулярним єпископом Родостольським Олександром (Дімоглу), кора почала об’єднувати грецькі парафії у Північній Америці в юрисдикцію Елладської Церкви».

Виходячи із цього, швидше в Московського патріархату можуть бути серйозні претензії до Фанару, а не в останнього та його прихильників – до РПЦ.

P.S. Ось ще одне цікаве посилання, котре надає можливість отримати інформацію про місію Руської Церкви в Америці.

Правблог

Попередній запис
Католики Гранади передали громаді РПЦ храм XVI століття
Наступний запис
Храм у с. Успенка опечатали «до рішення суду»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее