1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Легойда: влада України мимоволі домоглася згуртування вірян навколо УПЦ

Легойда: влада України мимоволі домоглася згуртування вірян навколо УПЦ

Своїми спробами створити нову церковну структуру українська політична влада домоглася лише згуртування вірян навколо Української Православної Церкви, вважає голова Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством та ЗМІ Московського Патріархату Володимир Легойда.

«У канонічної Української Православної Церкви більше прав, ніж у так званої автокефальної Церкви, яка зараз створена, – сказав глава Синодального відділу в інтерв’ю ТАСС. – Вона не може і кроку ступити без Константинопольського патріархату. Чого, сама того не бажаючи, домоглася українська влада, так це згуртування пастви канонічної Церкви і духовенства в Україні перед обличчям грубого тиску держави і фанарських діячів. Бог осміяний не буває».

Легойда підкреслив, що нині УПЦ щодня піддається атакам, які не можна замовчувати – «потрібно свідчити про беззаконня перед усім світом». При цьому відповідати на агресивні дії необхідно виключно в рамках правового поля, звертаючись, зокрема, до міжнародних правозахисних організацій.

«Патріарх Московський і всієї Русі Кирило звертається з листами до найбільш видатних релігійних лідерів, до глав держав і міжнародних організацій. Всі повинні знати про порушення релігійних прав. На розгляд наших звернень потрібен час, і ми чекаємо відповідей», – сказав представник РПЦ.

Попередній запис
Епіфаній: Ми бачимо абсолютно мирний процес приєднання парафій до ПЦУ
Наступний запис
Омбудсмен з’ясує, чому АП приховує договір між Порошенком і Фанаром

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее