1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Лавра – як хворий зуб: якщо запустити, доведеться йти до хірурга, – Юраш

Лавра – як хворий зуб: якщо запустити, доведеться йти до хірурга, – Юраш

Директор Департаменту в справах релігій Мінкультури Андрій Юраш вважає, що по ініціативах передання Свято-Успенської Києво-Печерської лаври від УПЦ іншим конфесіям влада муситиме прийняти політичне рішення. Чиновник порівнює ситуацію «з хворим зубом, який нікому не хочеться лікувати, але, якщо запустити, доведеться йти до хірурга».

«Є певні речі, яких можна деякий час уникати, але зовсім ігнорувати не вдасться. Питання Лаври – одне з таких. Воно є і залишатиметься одним із першорядних для суспільства», – сказав Юраш Голосу Америки.

За його словами, «ця суспільна петиція є індикатором, що суспільство незадоволене, що дуже велика суспільна група теперішній стан речей не сприймає і не сприйматиме в майбутньому»; потрібний широкий політичний діалог стосовно державного реґулювання пам’ятників культури, які перебувають у віданні певних релігійних організацій. А відтак – прийняття політичних рішень.

«Такі рішення – навіть якщо вони спочатку викличуть неоднозначну суспільну реакцію – згодом стають суспільним благом. Бо пережити неспокій сьогодні означає упередити набагато глобальніші можливі виклики завтра», – зауважив Андрій Юраш.

Як наголошує урядовець, Кабмін, у підпорядкуванні котрого перебуває комплекс Лаври, може приймати будь-які рішення. Але на Кабмін не можна перекласти весь тягар рішень політичних, так само, як і відповідальність за їх неприйняття.

Попередній запис
Церковна ситуація у Чорногорії на межі апокаліпсису, – ЗМІ
Наступний запис
В Італії католики нарікають на важку фінансову ситуацію та просять владу допомогти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее